Petzl Sarken Leverlock Univerzal. 12 hroté mačky

akcia

175,95

195,50 €

vrátane DPH,
poštovné zdarma

internetová cena (?)

Sarken Leverlock Univerzal. 12 hroté mačky

Popis:

Mačky Petzl Sarken - Leverlock Universel sa výborne hodia do zľadovatelého terénu, do zmiešaného terénu aj do zamrznutého snehu. Ľahká, ale tuhá konštrukcia a optimálne tvarované zuby zaručujú vynikajúcu priľnavosť na technicky náročných trasách.

Ďalšia inkarnácia známych mačiek Petzl, ktoré si často vyberajú skúsenejší používatelia hľadajúci univerzálny model, ktorý si poradí takmer v každom type terénu. Mačky majú mnoho typicky technických vlastností, ale umožňujú aj pohodlný pohyb na zľadovatelých chodníkoch.

Základom všetkých dobrých mačiek je správne vyvinutá konštrukcia. U tejto verzii rámov došlo k miernemu "zoštíhleniu". Vďaka tomu sú mačky ľahšie ovládateľné a nezaťažujú tak nohy počas dlhšej túry alebo výstupu. Sú vybavené celkovo 12 hlavnými zubami. Dva útočné zuby majú prierez v tvare písmena T. To umožňuje dobré prenikanie do ľadu a zároveň poskytuje stabilnú oporu. Toto riešenie sa dobre osvedčuje aj na zamrznutom snehu. Ďalší pár zubov poskytuje primeranú oporu v strmom teréne. Zodpovedajúci profil a menšie zuby na dvoch pároch predných nožov zabraňujú ich vykĺznutiu z ľadu. Celok zaručuje skvelé lezenie v ľade, snehu aj v zmiešanom teréne.

Montážny systém Leverlock Universel (LLU) použitý na modeli Petzl Sarken umožňuje jeho použitie s topánkami prispôsobenými na použitie s poloautomatickými alebo automatickými mačkami, ktoré majú príslušné výrezy v zadnej alebo zadnej a prednej časti topánky. V skutočnosti sa dajú mačky používať s hrazdičkou aj s košíkom vpredu. Výmena jedného prvku za druhý trvá len chvíľu a výrazne zvyšuje univerzálnosť mačiek a umožňuje ich použitie s viacerými topánkami. Na zadnej strane je zapínanie, ktoré umožňuje rýchle nasadenie a vysadenie mačiek.

Mačky sa dodávajú so snehovými podložkami, ktoré zabraňujú nadmernému hromadeniu snehu. To zaručuje, že aj v náročných podmienkach budú mať mačky maximálnu priľnavosť. Jednoduché nastavenie veľkosti umožňuje prispôsobiť mačky Petzl Sarken vašej veľkosti topánok v širokom rozsahu veľkostí približne 36-50.

Vlastnosti:

  • Nízka hmotnosť;
  • 12 robustných zubov;
  • Útočné čepele v tvare T na optimálne prenikanie a uchopenie;
  • Pákový zámok Universel umožňuje používať mačky ako poloautomatické alebo automatické;
  • Snehové podložky (antisnow) sú súčasťou dodávky.

Technické parametre

Značka:
  • Petzl
Hmotnosť: 905 g
Materiál: kalená oceľ, plast,
Certifikát: CE EN 893, UIAA
Veľkosť: EU 36 - 50
Počet hrotov: 12







Otázka sa odosiela








Správa sa odosiela

späť

Populárne produkty