TICKLESS Odpudzovač kliešťov Tickless Active Green

novinka

39,85

46,90 €

vrátane DPH,
bez poštovného

internetová cena (?)

Odpudzovač kliešťov Tickless Active Green

Ultrazvukový odpudzovač kliešťov bez chemikálií pre dospelých aj deti. Je bezpečný pre ľudí aj zvieratá, šetrný k životnému prostrediu a neobsahuje žiadne chemikálie ani vône.

Tickless Active je ideálnym riešením, ako si udržať kliešte od tela pri outdoorových aktivitách, ako je beh, turistika, záhradkárstvo, lov, prechádzky alebo kempovanie. Vysiela ultrazvukové pulzy, ktoré kliešte dezorientujú, takže vás nedokážu rozpoznať ako hostiteľa. Ultrazvukové pulzy sú pre ľudí a domáce (aj divé) zvieratá nepostrehnuteľné a neškodné.

Tickless Active poskytuje dlhotrvajúcu ochranu vďaka dobíjacej batérii. Jednoducho pripevnite zariadenie k topánkam a držte si kliešte od tela.

Je netoxický a nepoužíva ani neuvoľňuje žiadne chemické látky ani pachy. Účinný dosah je približne 2,5 m.

  • 100% bez chemikálií – bezpečný pre ľudí aj zvieratá
  • Dobíjacie batérie
  • Superpevné uchytenie
  • Funkcia nočné svetlo – pre lepšiu viditeľnosť v noci
  • Ultraľahký
  • Vedecky dokázaná účinnosť

Technológia TICKLESS® prešla prísnym testovaním a bola preukázaná ako účinná klinickou štúdiou na School of Veterinary Medical Microbiology and Infectious Diseases Laboratory na University of Camerino v Taliansku.

Princíp činnosti ultrazvukového repelentného prístroja Tickless je založený na dezorientácií kliešťov a neschopnosti vyhľadávať svojho hostiteľa.

Kliešte majú na poslednom článku prvého páru predných končatín umiestnený Hallerov orgán, ktorý je ich zmyslovým orgánom a reprezentuje súčasne čuchový orgán, receptor vlhkosti, amoniaku, CO2 a tepla. Týmto orgánom kliešte zamerajú svojho hostiteľa a následne sa k nemu prisajú.


V 90-tých rokoch 20. storočia sa zistilo, že ultrazvuk znefunkční Hallerov orgán a na základe tohto poznatku bol vyvinutý ultrazvukový repelent Tickless. Ochromením Hallerovho orgánu prestane kliešť vyhodnocovať človeka alebo iného cicavca ako svoju obeť, potenciálneho hostiteľa a používateľ repelentného prístroja Tickless sa nestane terčom záujmu kliešťa.


Tickless je elektronické zariadenie, ktoré vysiela ultrazvukové vlny s frekvenciou 40 kHz do okolitého priestoru. Ultrazvuk s touto frekvenciou je pre ľudí, psov a mačky nepočuteľný a zároveň absolútne bezpečný, nevyvoláva žiadne vedľajšie účinky. Vzhľadom na svoju povahu je teda netoxický, ekologický, nevylučuje chemické látky ani zápach, bezpečný aj pre ochranu malých detí, domácich miláčikov a samozrejme aj dospelých. Zároveň však vysielaný ultrazvuk s frekvenciou 40 kHz ochromuje senzorický Hallerov orgán kliešťa, čím ho úplne dezorientuje a v dosahu účinnosti prístroja nevyhodnocuje cicavce ako potenciálnych hostiteľov.


 

Technické parametre

Značka:
  • TICKLESS
Odolnosť voči vode: IP31







Otázka sa odosiela








Správa sa odosiela

späť

Populárne produkty