TICKLESS Odpudzovač kliešťov Tickless Run Neon Yellow

novinka

39,85

46,90 €

vrátane DPH,
bez poštovného

internetová cena (?)

Odpudzovač kliešťov Tickless Run Neon Yellow

Ultrazvukový odpudzovač kliešťov bez chemikálií pre dospelých aj deti. Je bezpečný pre ľudí aj zvieratá, šetrný k životnému prostrediu a neobsahuje žiadne chemikálie ani vône.

Tickless Run je ideálnym riešením, pre bežcov hľadajúcich inovatívnu ochranu pred kliešťami a radi by sa vyhli chemikáliám. Vysiela ultrazvukové pulzy, ktoré kliešte dezorientujú, takže vás nedokážu rozpoznať ako hostiteľa. Ultrazvukové pulzy sú pre ľudí a domáce (aj divé) zvieratá nepostrehnuteľné a neškodné. Prečítajte si viac o ultrazvukovej technológii Tickless.

Tickless Run poskytuje dlhotrvajúcu ochranu vďaka dobíjacej batérii. Jednoducho pripevnite zariadenie k topánkam a držte si kliešte od tela.

Je netoxický a nepoužíva ani neuvoľňuje žiadne chemické látky ani pachy. Účinný dosah je približne 2,5 m.

  • 100% bez chemikálií – bezpečný pre ľudí aj zvieratá
  • Dobíjacie batérie
  • Superpevné uchytenie
  • Funkcia nočné svetlo – pre lepšiu viditeľnosť v noci
  • Ultraľahký
  • Vedecky dokázaná účinnosť

Technológia TICKLESS® prešla prísnym testovaním a bola preukázaná ako účinná klinickou štúdiou na School of Veterinary Medical Microbiology and Infectious Diseases Laboratory na University of Camerino v Taliansku.

Princíp činnosti ultrazvukového repelentného prístroja Tickless je založený na dezorientácií kliešťov a neschopnosti vyhľadávať svojho hostiteľa.

Kliešte majú na poslednom článku prvého páru predných končatín umiestnený Hallerov orgán, ktorý je ich zmyslovým orgánom a reprezentuje súčasne čuchový orgán, receptor vlhkosti, amoniaku, CO2 a tepla. Týmto orgánom kliešte zamerajú svojho hostiteľa a následne sa k nemu prisajú.


V 90-tých rokoch 20. storočia sa zistilo, že ultrazvuk znefunkční Hallerov orgán a na základe tohto poznatku bol vyvinutý ultrazvukový repelent Tickless. Ochromením Hallerovho orgánu prestane kliešť vyhodnocovať človeka alebo iného cicavca ako svoju obeť, potenciálneho hostiteľa a používateľ repelentného prístroja Tickless sa nestane terčom záujmu kliešťa.


Tickless je elektronické zariadenie, ktoré vysiela ultrazvukové vlny s frekvenciou 40 kHz do okolitého priestoru. Ultrazvuk s touto frekvenciou je pre ľudí, psov a mačky nepočuteľný a zároveň absolútne bezpečný, nevyvoláva žiadne vedľajšie účinky. Vzhľadom na svoju povahu je teda netoxický, ekologický, nevylučuje chemické látky ani zápach, bezpečný aj pre ochranu malých detí, domácich miláčikov a samozrejme aj dospelých. Zároveň však vysielaný ultrazvuk s frekvenciou 40 kHz ochromuje senzorický Hallerov orgán kliešťa, čím ho úplne dezorientuje a v dosahu účinnosti prístroja nevyhodnocuje cicavce ako potenciálnych hostiteľov.


Technické parametre

Značka:
  • TICKLESS
Odolnosť voči vode: IP31







Otázka sa odosiela








Správa sa odosiela

späť

Populárne produkty